Luiermaten Kruidvat: welke maat voor mijn kindje?

Luiermaten Kruidvat: welke maat voor mijn kindje?

Uit de luiertest van de Consumentenbond in 2020 kwamen de Kruidvat luiers bijzonder goed uit de test. Ze bemachtigden zelfs de titel van ‘Beste Koop’! Lees hier: Kruidvat luiers verkozen tot Beste Koop. “De luiers van Kruidvat doen wat betreft kwaliteit niet onder aan die van de A-merken, maar dan wel voor bijna de helft …

Uit de luiertest van de Consumentenbond in 2020 kwamen de Kruidvat luiers bijzonder goed uit de test. Ze bemachtigden zelfs de titel van ‘Beste Koop’! Lees hier: Kruidvat luiers verkozen tot Beste Koop. “De luiers van Kruidvat doen wat betreft kwaliteit niet onder aan die van de A-merken, maar dan wel voor bijna de helft goedkoper”, aldus de Consumentenbond. Het is dus zo gek nog niet dat ook jij de luiers van Kruidvat overweegt. Naast de prijs en kwaliteit brengen de luiers van Kruidvat nog iets fijns met zich mee. De luiers van Kruidvat eigen merk zijn namelijk in alle maten beschikbaar. Zelfs voor prematuur baby’s is er een goed passende mogelijkheid binnen de luiermaten Kruidvat eigen merk! In deze blog zetten we alle beschikbare luiermaten van de Kruidvat eigen merk per leeftijd en gewicht op een rij. 

Luiermaten Kruidvat eigen merk

Zoals we aangaven staan er bij Kruidvat voor de kleinste premature baby’s al luiers in de schappen. Maar daar stopt het niet. Kruidvat heeft aan elke leeftijd gedacht bij het ontwikkelen van hun luiers. Zo biedt deze drogist huismerk luiers aan tot een leeftijd van ongeveer 7 jaar, maat 6 Extra Large! Welke maat bij welk gewicht en leeftijd hoort, lees je hieronder.

 

 

Luiermaten Kruidvat tot 6 kg

Maat 0 NewBorn

De luiers van maat 0 zijn speciaal ontwikkeld voor de aller kleinste. Zo zijn ze ultradun, zacht en zit er een inkeping op navelhoogte voor het navelstompje van je baby. Deze is op deze leeftijd vaak nog niet volledig ingedroogd. Met deze inkeping is kan dit alsnog goed gebeuren. Het is belangrijk dat je een premature baby niet een te grote luier aanmeet. Lees hier waarom dit zo belangrijk is.

Maat 1 NewBorn

Een perfect passende luier is op deze leeftijd erg belangrijk. Op deze leeftijd hebben baby’tjes namelijk vaak last van dunne ontlasting. Daarom zit er in deze luier een rugelastiek die jouw kleintje beschermt tegen ontsnappende dunne ontlasting. Daarbij zitten in alle NewBorn luiers een plasalarm. Zo weet jij precies wanneer jouw kleine heeft geplast en kan je tijdig de luier verschonen.

Maat 2 Newborn

Net als bij de hiervoor genoemde Newborn luiers bevat deze luier een inkeping op navelhoogte, een plasalarm en een rugelastiek. Weegt jouw kindje tussen de 3-6 kg dan is deze luier de perfecte keuze!

Luiermaten Kruidvat tot 20 kilo

Maat 3

Wanneer je kindje tussen de 4 en 9 kilo weegt kan je overgaan op de luiermaat 3 van Kruidvat eigen merk. Deze luier is aangepast op de bewegelijkheid van baby’s van deze leeftijd. Daarom is de kern van deze luier compacter gemaakt. Daarnaast absorbeert deze luier meer dan de luiers van maat 1,2 en 3.

Kruidvat luiermaat 3 is beschikbaar in de verschillende varianten: ‘Droog & Vertrouwd’ en ‘Droog & Flexibel’

Maat 4

Rond deze leeftijd beweegt en plast jouw kindje een stuk meer dan een tijdje geleden. Net zoals bij de luiermaat 3 van Kruidvat is deze luier hierop aangepast. Deze maat luier wordt vaak het langste gebruikt.

Kruidvat luiermaat 4 is beschikbaar in dezelfde varianten als maat 3: ‘Droog & Vertrouwd’ en ‘Droog & Flexibel’

Luiermaten Kruidvat tot 32 kilo

Maat 5

Jouw kindje maat 4 ontgroeid is, is het tijd voor maat 5. Dit zal zo rond de 11/12 kilogram zijn. Vaak zijn de kinderen de 1,5 jaar dan al voorbij.

Kruidvat maat 5 is beschikbaar in twee varianten: Droog & Vertrouwd’ en ‘Droog & Flexibel’.

Maat 6

Luiers maat 6 is de grootste maat luiers die Kruidvat op de markt heeft gebracht. Net als alle andere maten houdt deze luiers de billen van je kind langdurig droog en is de luier superzacht en soepel. In deze luiers zit een rugelastiek waardoor de pasvorm goed aansluit op het lichaam van jouw kind.

Ook deze maat is beschikbaar de varianten: Droog & Vertrouwd’ en ‘Droog & Flexibel’.

Kruidvat + luiers

Maat 4+, 5+ en 6+

Wat betekent die plus achter het cijfer eigenlijk? Dit staat niet voor het extra gewicht waarvoor de luier geschikt is maar voor de mate waarin deze luier absorbeert. De + luiermaten van Kruidvat absorberen nog meer vocht dan de gewone maat 4,5 en 6. De drie absorberende kanalen in de kern van deze luier nemen vocht snel op en verspreiden deze gelijkmatig door de kern. Hierdoor beschermt de luier de huid van jouw kindje optimaal. Perfect voor zowel ’s nachts als overdag.

Heb jij het idee dat de normale Kruidvat luiers niet genoeg absorberen, ga dan voor een van de + luiers van Kruidvat!

Kruidvat luiers aanbieding

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de beste luiers aanbiedingen? Op Luierplaats hebben we alle actuele luiers aanbiedingen voor je op een rij gezet. Ga hier naar de Kruidvat luiers aanbiedingen. Zo bespaar jij heel wat euro’s!