Kruidvat luiers verkozen tot Beste Koop

De Kruidvat luiers zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop. Dit hebben de luiers te danken aan de standaard lage prijs in combinatie met de hoge kwaliteit. Kwaliteit Kruidvat luiersOndanks dat de luiers van Kruidvat bijna de helft goedkoper zijn dan vele A-merken, is de kwaliteit niet minder. Dit schrijft de Consumentenbond in de Consumentenbondgids. …

De Kruidvat luiers zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop. Dit hebben de luiers te danken aan de standaard lage prijs in combinatie met de hoge kwaliteit. 

Kwaliteit Kruidvat luiers

Ondanks dat de luiers van Kruidvat bijna de helft goedkoper zijn dan vele A-merken, is de kwaliteit niet minder. Dit schrijft de Consumentenbond in de Consumentenbondgids. De beoordeelde luiers zijn de Kruidvat maat 4 luiers Valuepack.

Onderzoek

In het onderzoek werden 15 populaire luiersoorten in de meest gangbare maat (maat 4) getest. Doorgaans wordt dit gedaan in gespecialiseerde laboratoria volgens protocollen. Echter is het dan lastig om het gebruik in de dagelijkse praktijk te benaderen. Dit is de reden dat de Consumentenbond er deze keer voor heeft gekozen om de luiers door echte gebruikers te laten testen.

In totaal deden er 165 ouders mee aan het onderzoek. Zij kregen ieder een selectie van vijf soorten luiers en 42 exemplaren per soort. Om de eigen voorkeur zo min mogelijk een rol te laten spelen, zat het merk dat de ouders zelf gebruiken hier niet bij. De luiers werden beoordeeld op absorptie, doorlekken, luieruitslag bij het kind, comfort en gebruiksgemak.

Score Kruidvat luiers

Met name op het gebied van draagcomfort, pasvorm, gebruiksgemak en het voorkomen van doorlekken scoren Kruidvat luiers hoog. Ze worden dan ook benoemd als de ‘uitblinkers’ van de test. De Kruidvat luier scoort een 8,0 voor draagcomfort en pasvorm, een 8,1 voor gebruiksgemak en een 8,4 tegen lekken. Andere huismerken, zoals Lidl, Jumbo en Albert Heijn eindigen onderaan de lijst.

Beste luier

De Pampers Baby Dry luiers gaan er met de titel Beste Luier vandoor. Pampers luiers scoorden, als vanouds, uitstekend en vullen dan ook met drie soorten de top 3. Meer over de beste luier voor je kindje lees je hier.

Welk merk luier

Welk merk luier jouw voorkeur heeft, is afhankelijk van verschillende factoren. Ieder heeft zijn persoonlijke voorkeur. Een luiertest geeft een goed beeld van de ervaring die deskundigen hebben met verschillende luiers. Luiers vormen een grote kostenpost voor ouders en daarom is het verstandig om de aanbiedingen in de gaten te houden. Op Luierplaats verzamelen wij alle actuele luier aanbiedingen. Zo sla jij jouw favoriete luier voordelig in!