Huidvriendelijke luiers: de beste luiers voor de gevoelige huid!

Rode, pijnlijke billen kunnen een drama zijn voor zowel je baby als voor jou. Niets is vervelender dan een hysterisch huilende baby bij elk plasje of verschoningsmoment. Als je alle crèmes, lotions en zalven tegen luieruitslag al hebt geprobeerd, is het tijd om te kijken naar hoe huidvriendelijk de luiers van je kindje zijn. Het …

Rode, pijnlijke billen kunnen een drama zijn voor zowel je baby als voor jou. Niets is vervelender dan een hysterisch huilende baby bij elk plasje of verschoningsmoment. Als je alle crèmes, lotions en zalven tegen luieruitslag al hebt geprobeerd, is het tijd om te kijken naar hoe huidvriendelijk de luiers van je kindje zijn. Het is namelijk goed mogelijk dat de huid van jouw kindje allergisch reageert op bijvoorbeeld de parfum in sommige wegwerpluiers. Als je kindje dus last heeft van luieruitslag, pijn of gevoeligheid rondom het luiergebied, is het goed om opzoek te gaan naar huidvriendelijke luiers. In dit artikel delen wij een aantal huidvriendelijke luiers die speciaal zijn ontwikkeld voor kindjes met een gevoelige huid.

100% huidvriendelijk met Bambo Nature

Op zoek naar huidvriendelijke luiers? Dan ben je bij Bambo Nature op de juiste plek. De luiers van dit merk zijn allemaal gemaakt met grondstoffen die vriendelijk zijn voor zowel de babyhuid als het milieu. 0% parfum, 0% parabenen, 0% lotion en 0% conserveringsmiddelen. Om dit nog extra kracht bij te zetten, hebben de luiers van Bambo Nature het Nordic Swan Ecolabel en het Asthma Allergy Nordic keurmerk. Dit houdt kortgezegd in dat de luiers van Bambo voor zowel je baby als de natuur een goede keuze zijn! Op deze pagina vind je alle Bambo Nature luieraanbiedingen.

Bambo Nature heeft naast de maten 1 t/m 6 ook luiers die speciaal ontwikkeld zijn voor premature baby’s van 1-3 kg. Zeker voor baby’s die zo kwetsbaar zijn wil je de meest veilige keuze. Hier lees je meer over prematuur luiers.

Huidvriendelijke Pampers

Pampers is al jarenlang niet meer weg te denken uit de schappen van de babyafdeling. Zo stond Pampers in 2020 wederom bovenaan de resultaten van de grote luiertest van de Consumentenbond. Met maar liefst twee verschillende luierlijnen! Pampers lijkt een glazen bol te hebben wat betreft luiertrends. Dit blijkt maar weer uit het feit dat Pampers als één van de eersten een luier op de markt bracht die speciaal ontwikkeld is voor kindjes met een gevoelige huid.

Pampers Harmonie luiers

We hebben het nu natuurlijk over de Pampers Harmonie luiers. Deze luiers zijn naast parfumvrij ook vrij van chloorbleekmiddel en latex! Daarnaast zijn ze dermatologisch getest en gemaakt van plantaardige materialen. Huidvriendelijker kan haast niet. Of ze ook wel zacht aanvoelen? Zacht als babybilletjes!

Pampers Premium Protection luiers

Pampers lijkt huidvriendelijke luiers uit de mouw te schudden alsof het niets is, want naast de Harmonie lijn biedt Pampers nog twee luierlijnen die geschikt zijn voor baby’s met een gevoelige huid. Waaronder de Premium Protection lijn.

De luiers uit deze lijn bevatten een unieke absorberende toplaag die vocht en zachte ontlasting wegleidt van je baby’s gevoelige huid. Daarnaast zijn deze luiers voorzien van een urine-indicator waaraan je kan zien wanneer de luier van je kindje moet worden verschoond. De kans op luieruitslag wordt hierdoor een stuk minder, aangezien je precies weet wanneer je je kindje moet verschonen. En last but not least zijn deze luiers ‘wiebelkont proof’ met dank aan de zachte rekbare zijkanten!

Pampers Baby-Dry luiers

Pampers Baby-Dry luiers hebben luchtdoorlatende banen die ervoor zorgen dat de lucht binnen de luier vrij kan circuleren. Dit zorgt ervoor dat de huid van je baby kan ademen en dat zijn billetjes droog aanvoelen in de ochtend. Zo krijgt luieruitslag geen kans! Mits je de luier van je kindje op tijd verschoond natuurlijk.

Heeft jouw kindje veel last van luieruitslag? Lees dan onze blog over het behandelen van luieruitslag.

Nieuwe Etos luiers voor de gevoelige huid!

Huidvriendelijkheid voor het gevoelige babyhuidje wordt gewaarborgd wanneer je luiers koopt van de nieuwe luierlijn van Etos. Naast de vrolijke Woezel en Pip luiers kan je bij de Etos nu namelijk terecht voor de Etos Puur & Zacht luier!

Huidvriendelijk & milieuvriendelijk

Zoals de naam van deze luier al aangeeft, is deze enorm zacht. De zachte, geperforeerde toplaag zorgt ervoor dat vocht snel doordringt tot in de kern van de luier en houdt het gevoelige huidje van je baby extra lang droog, zowel overdag als ‘s nachts.

Naast dat deze luiers op en top huidvriendelijk zijn, zijn ze verpakt in een 100% biologisch afbreekbare papieren tas. Deze luiers zijn zelfs de allereerste luiers met een papieren verpakking ter wereld! Ter bescherming van de luiers tegen invloeden van buitenaf is de binnenlaag van de papieren tas voorzien van een biologisch afbreekbaar laagje coating . Je kunt de tas dus na gebruik gewoon weggooien bij het oud papier!

Conclusie

De meest huidvriendelijke luier is… verschillend! Elke baby reageert weer anders op een luier. Het kan dus best zijn dat jouw kindje het best reageert op de Etos Puur & Zacht luiers, het kindje van je buurvrouw op Bambo en weer een ander op Pampers Harmonie luiers. Bovenstaande luiers zijn allemaal ontworpen om de huid van jouw kindje extra bescherming te bieden. Het is dus echt het proberen waard om alle drie eens te proberen. Jouw kindje zal je gegarandeerd duidelijk maken in welke luier hij/zij het liefst rond dartelt!

Wil je één van bovenstaande luiers (of allemaal) eens wil proberen? Neem dan een kijkje op onze pagina met luier aanbiedingen pagina. Wie weet zijn de luiers die jij wil bestellen in de aanbieding!