Prijs per stuk

Compleet overzicht van tientallen webshops

Mis geen enkele aanbieding

Wasbare luiers

Wegwerpluiers gooi je na gebruik weg. Wasbare luiers, zoals de naam al een beetje verklapt, was je (deels). In een wasbare luier zit vaak een voorgevormd, verstelbaar luierbroekje en een inlegvel of inlegdoekje om de ontlasting op te vangen. Dit inlegdoekje gooi je weg, de rest gooi je in de wasmand. Dankzij dit inlegvel gaat de ontlasting niet mee in de wasmachine. Het luierbroekje gooi je in een afsluitbare wasmand met wasnet. Zo kan je er heel lang mee doen. Wel zo duurzaam! Veel ouders denken ook dat je de luiers apart moet wassen en dat ze zorgen voor talloze extra was-sessies. Dit is gelukkig niet het geval - je kunt ze prima met ander wasgoed wassen en hebt ongeveer 3 wasbeurten per maand extra. Dat valt mee toch?


Filter & sorteer
Sorteer
Filters 0
Merken
Maat
Productlijn
Winkel
Aanbiedingen
Soort
Huidtype
Verpakking
Verzending
Gewicht
Prijs

Wasbare luier vs. wegwerp luiers

Wat zijn de voornaamste verschillen tussen een wasbare luier en een wegwerpluier? Wasbare luiers absorberen iets minder goed dan wegwerpluiers. Ze voelen ook wat natter aan, omdat deze luiers geen stoffen bevatten die de urine van je baby omzetten in een gel-achtig goedje. Wil je dat de wasbare luier meer vocht opneemt? Leg er dan een inlegger of booster in. Ook een groot voordeel van wasbare luiers is dat er geen chemische stoffen in zitten. In wegwerpluiers is dit namelijk wel het geval, want de plas wordt omgezet in een soort gel. Hierdoor kunnen babybilletjes geïrriteerd raken of kan er luieruitslag ontstaan. Wasbare luiers zijn ook een duurzame keuze omdat je een stuk minder afval produceert. Tot slot is het ook nog eens fijn voor je portemonnee: wie voor wasbare luiers kiest, geeft per jaar 555 euro minder uit. Tel uit je winst!

Herbruikbare luiers: dit zijn de verschillende soorten

Je hebt 4 soorten wasbare luiers. Tweedelige luiers, pocket luiers, snap-in-one luiers en all-in-one luiers. In een pocketluier zit een inlegger of booster die je erin schuift of klikt. Deze broekjes en inleggers drogen supersnel. Een tweedelige luier bestaat uit een waterdicht overbroekje en een absorberende luier. Deze luier is van stof gemaakt, waardoor hij meer dan gemiddeld absorbeert. Het nadeel van dit broekje is dat je hem in twee delen moet aandoen. Bij all-in-one-luiers zitten de inleggers vastgenaaid in het broekje en bij snap-in-one-luiers maak je de uitneembare inlegger vast aan de luier met drukknopen.

Uitwasbare luiers ervaringen

Het gebruik van wasbare luiers kan ervoor zorgen dat je kindje sneller zindelijk wordt. Dit is (nog) niet wetenschappelijk bewezen, maar kinderen die een wasbare luier dragen, worden er zich sneller bewust van dat ze hebben geplast omdat de luier nat aanvoelt. Als je een goede wegwerpluier hebt, voel je hier als baby niets van. Hierdoor is de eigen motivatie om zindelijk te worden, aanzienlijk minder groot. Ook speelt duurzaamheid een steeds belangrijke rol. De wegwerpluier is verantwoordelijk voor 8% van ons restafval. In heel Nederland worden er ruim 1 miljard luiers per maand weggegooid. Per baby is dat wel 300 kilo per jaar… Heb jij dat even bespaard met je wasbare luier. Tot slot hebben ze nog een groot praktisch voordeel - je hoeft ze maar één keer aan te schaffen waarna je ze altijd in huis hebt.


165 Wasbare Luiers geselecteerd