Dit is de beste luier voor jouw kindje!

Dit is de beste luier voor jouw kindje!

Wat is de beste luier voor je baby? De Consumentenbond heeft hier in 2017 onderzoek naar gedaan. Dit onderzoek namen ze af onder 165 consumenten. In totaal werden er van 15 verschillende wegwerpluiers getest van 13 verschillende merken. De conclusie? De luiers van Pampers komen het beste uit de test! Het volledige onderzoek van de …

Wat is de beste luier voor je baby? De Consumentenbond heeft hier in 2017 onderzoek naar gedaan. Dit onderzoek namen ze af onder 165 consumenten. In totaal werden er van 15 verschillende wegwerpluiers getest van 13 verschillende merken. De conclusie? De luiers van Pampers komen het beste uit de test! Het volledige onderzoek van de consumentenbond is hier te vinden.

Pampers

Pampers staat met twee verschillende luiers bovenaan, namelijk de Pampers Active Fit en de Pampers Premium Protection. De Pampers Active Fit won de grote luiertest en kreeg gemiddeld een 8,0. De Pampers Active Fit worden op de voet gevolgd door de Pampers Premium Protection. Opvallend is dat de Pampers Active Fit luiers in aankoop voordeliger zijn dan de duurdere nummer 2 van de test.

Waarom Pampers?

Pampers Active Fit komt als beste uit de test om diverse redenen. De luiers van Pampers Active Fit hebben een gemiddelde van een 8.0 gekregen van de consument. Ongeveer 82% van de ouders gaf aan dat deze luier geen uitslag veroorzaakt bij hun kindje. Verder komt Pampers goed uit de test op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak (8,0), absorptievermogen (8,0)  en pasvorm (8,1). Pampers Active Fit scoorde hoger op alle criteria dan de meeste luiermerken die mee hebben gedaan aan de test. De Pampers Premium Protection luiers krijgen een 8,7 tegen doorlekken. Ook op het gebied van pasvorm (7,8), absorptievermogen (7,9) en gebruiksgemak (8,0) scoren deze luiers een hele dikke voldoende.

De keerzijde  

Pampers is een bekend, merk maar tevens ook een vrij duur merk. Dit komt omdat Pampers niet tot nauwelijks concurrentie heeft op het gebied van gebruiksgemak en kwaliteit. Ze hebben een monopolie positie binnen hun eigen prijsklasse. Door op de aanbiedingen te letten, kun je veel geld besparen. Check hier alle actuele Pampers luier aanbiedingen!

Etos

Ben je op zoek naar andere goedkope luiers? Ook dan is er genoeg keuze. Naast Pampers, wat een echt A-merk is, zijn er veel namelijk huismerken van drogisterijen die luiers produceren. De luiers van Etos komen dicht in de buurt van Pampers, maar schelen in prijs bijna de helft. Wanneer je de prijs van Etos luiers echter vergelijkt met andere huismerken, zijn ze relatief duur. Opvallend was de hoge score op het gebied van luieruitslag. 78% van de testers gaf namelijk aan dat hun kind geen last heeft van luieruitslag met de luiers van Etos. Dit is de op één na beste score op dit onderdeel.

Milieuvriendelijkheid

Wegwerpluiers zijn slechter voor het milieu dat herbruikbare luiers, ook als je kijkt naar de was- en productiekosten. Als je milieuvriendelijkere luiers wilt gebruiken voor je kindje, kies dan voor herbruikbare luiers die beter scoren op milieuvriendelijkheid dan de wegwerpluiers.

Conclusie

De conclusie van de test is dat de Pampers Active Fit veruit de beste luier voor jouw kindje is, opgevolgd door de Pampers Premium Protection. Vind je Pampers te duur? Dan zijn ook de luiers van Etos een goede keuze. Bekijk hier alle luier aanbiedingen van dit moment.